Logo_InPULSE_final.jpg

Pulse of Innovation


La nivelul întreprinderilor, CIT InPULSE  aplică instrumente specifice de sondare și dezvoltare a gradului de inovare cum ar fi:

  • Auditul de inovare InPULSE:  Are la bază o metodologie proprie dezvoltată prin adaptarea a doua modele germane (ZENIT; Steinbeiss). Oferă un raport complex asupra gradului de inovare al companiei, clasificat după următorii vectori: cultura inovării, managementul inovării, strategia inovării, networking, produse și procese noi, noi piețe, cercetare-dezvoltare și management tehnologic.
  • Competence Mapping: Este vorba de un serviciu oferit IMM-urilor cu un potențial ridicat de inovare. Cartografierea competențelor (Competence Mapping) este o metodologie austriacă ce are la bază un proces de identificare și stimulare a inovării și cooperării în clustere și rețele de clustere. Etapele sunt: a) faza pregătitoare bazată pe chestionare de analiză; b) faza de analiză bazată pe metodologia workshopurilor moderate c) faza de desk research d) faza de validare a rezultatelor analizei, din nou, în cadrul unui demers participativ  e) Planul de acțiune. Rezultatele sunt oferite sub forma unor rapoarte ce cuprind: Analiza modelului de business al organizației; Analiza vectorilor de dezvoltare a afacerii; Fișe de descriere a competențelor organizației,  Cartografierea potențialului inovativ al organizației; Cartografierea potențialului de cooperare al organizației.
  • Auditurile de Inovare Improve: Sunt audituri de inovare agreate de către Comisia Europeană, aplicate în cadrul Enterprise Europe Network în vederea sprijinirii IMM-urilor spre a accesa SME Instrument.
BIOFACH2013.jpg

CIT InPULSE Brasov

Catalizator al proceselor inovative la nivel regional prin stimularea dezvoltarii clusterelor inovative, stimularea inovarii și sprijinirea internationalizarii IMM-urilor

Contact info

Bd. 15 Noiembrie 76, etaj 1

500097 Brasov, Romania

T. +40-721-244.304

E. contact@inpulse.ro

Social media

17924-1rvt967.png
 © InPULSE Partners srl 2019 - All rights reserved
SIMBLAWebsite Builder